Özzet

Bir geek zihninin özeti

Web bizim tutkumuz…

| 0 yorum

Gezegenimizdeki tüm insanların Web’in gücünden yararlanması ve çevrimiçi deneyimleri üzerinde kontrol sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Başarıyı kârla değil, insanların hayatlarını zenginleştirme ile ölçüyoruz. Biz, Mozilla Türkiye’yiz.

Son birkaç yıldır içinde bulunduğum Mozilla Türkçe Yerelleştirme Topluluğu, benim de çabalarımla nihayet Mozilla Türkiye adını aldı ve web sitemizi de yeniledik. Bu isim değişikliği, Mozilla Türkiye’nin artık sadece yerelleştirme ve çeviri çalışmalarıyla değil, tanıtım faaliyetleriyle de meşgul olacağı anlamına geliyor. Başta Firefox web tarayıcıs olmak üzere pek çok özgür teknolojinin yaratıcısı ve öncüsü olan bağımsız Mozilla topluluğu, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Mustafa Kemal’in ülkesinde ne yazık ki yeterince tanınmıyor. Özgürlüğün sesini duyurmak için de mümkün olduğunca fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Aramıza katılmaya ne dersiniz?

Yazan: Selim Şumlu

Teknoloji yazarı ve geek. Çevirmen, Mozilla temsilcisi, Curlie meta editörü, Mensa yöneticisi, Goodreads kütüphanecisi, webmaster, Kemalist. Herkes için ve hiç kimse için bir kişi.

Bir yanıt yazın

Required fields are marked *.